Hvorfor bestemte du deg for å flytte til Thailand?
- Jeg ville teste noe nytt og annerledes, å jobbe og studere i utlandet. Jeg hadde vært i Thailand på ferie tidligere og trivdes kjempebra, så det føltes som et naturlig valg å prøve å bo her.

Hvordan var det den første tiden etter at du flyttet?
- Jeg savnet familien min kjempemye. Dagene var ensomme men samtidig veldig spennende. Jeg begynte med å gå et Thai-språkkurs i Phuket og fikk ekstrajobb som guide. Jeg var aktiv og hadde alltid mye å gjøre. På den måten kom jeg fort inn i nye rutiner og fikk også nye venner, både thailandske og svenske.

Hva er de største forskjellene mellom Sverige og Thailand? 
- Været, forskjellen på fattige og rike, kroppsspråk, skjønnhetsideal, klær og familieforhold... Det er mange og store forskjeller og det er viktig å tilpasse seg til kulturen i landet når man lever her.

Hvordan fungerer det med språket?
- Thailandsk og svensk skiller seg veldig fra hverandre. Nå snakker jeg flytende thai, men i begynnelsen ble det en del feil og misforståelser. Ett enkelt ord kan bety flere forskjellige ting avhengig av hvordan det uttales. Et eksempel er "kaao" som med stigende tone betyr "ris", synkende tone betyr "hvit" og med lav tone betyr "nyheter". Selv om uttalen blir feil iblant, er de fleste forståelsesfulle. Men det er viktig å alltid være hyggelig og snakke med rolig stemme. Her aksepterer ingen at man snakker høyt eller blir irritert, da får du verken hjelp eller respekt.

Hva er dine beste tips når man skal flytte til et nytt land?
- Ha et åpnet sinn og les om skikk og bruk i landet før du kommer. Hva er akseptert og ikke? Hva anses som uhøflig som du kanskje ikke har tenkt på tidligere? Respekter lokalbefolkningen og kulturen deres og ikke sammenlign med hjemlandet ditt. Husk at du er i et nytt land fordi du vil oppleve noe nytt.