Hvorfor bestemte du deg for å flytte til Norge?
- Jeg er født i England og flyttet en del rundt i Europa sammen med foreldrene mine da jeg var liten, det tror jeg la grunnlaget for nysgjerrigheten min. Samboeren min Matt og jeg bodde og trivdes bra i New York, men jeg var samtidig litt lei av det hektiske storbylivet. Jeg følte behov for en litt roligere hverdag, men ville også ha nye inntrykk. En tidligere klassekamerat av meg, Solveig, tipset meg om at det var en ledig jobb som grafisk designer på Bik Boks hovedkontor og jeg søkte og fikk komme på intervju. Intervjuet gikk bra og jeg tenkte "Why not?".  Jeg bestemte meg for å ta sjansen og Matt fulgte med.

Beskriv den første måneden etter dere hadde flyttet?
- Det var veldig mye kjøttkaker på menyen, det var det eneste vi hadde råd til å spise, haha. Matt og jeg bodde helt uten møbler og sov på en madrass, den eneste bagasjen vi hadde med oss var koffertene med klær og toalettsaker. Hverdagslige rutiner som å kjøpe yoghurt i butikken var en stor utfordring, og jeg var nødt til å oversette alt sånn at jeg ikke skulle helle salt i stedet for sukker i kaffen. Vi flyttet hit i august, og jeg husker at jeg syntes det var utrolig rolig og vakkert. Solveig tok meg med på skogtur for å plukke blåbær og det var som et eventyr! I New York hadde jeg aldri kommet på tanken å gå ut i naturen på den måten.

Har du opplevd noen kultur-forskjeller? 
- Norge og USA er to helt forskjellige verdener! Det aller første jeg la merke til var hvor dyrt alt er i Norge. I New York er det ofte billigere å spise ute på restaurant enn å lage mat hjemme. Det var en stor omstilling i starten, men nå elsker jeg å lage koselige middager sammen med venner. 

Hva er den største forskjellen mellom USA og Norge?
- Det sosiale. Amerikanere er generelt mer høylydte og spøkefulle, men det er vanskelig å finne ekte, nære venner. I Norge er menneskene mer reserverte, men når du er blitt venner med noen holder vennskapet i vått og tørt. En annen ting som jeg aldri helt venner meg til er at norske jenter og gutter er så veltrente! Skigåing er en del av hverdagen og de har ingenting imot å ligge i telt ute i villmarken. Kjæresten min Matt og jeg ville teste det norske friluftslivet og dro på tur til Preikestolen i fjor sommer, det var noe av det mest utfordrende jeg har gjort. Det var en grå, regntung, tåkete dag og vi befant oss på en berghylle med 600 meter fall... Jeg husker at jeg tenkte "å klatre på denne måten hadde aldri vært lov i USA!", haha. Men jeg liker det, nordmenn er eventyrlystne og tar samtidig mye ansvar. 

Hvordan går det med språket?
- Det har aldri vært noe problem, alle prater så bra engelsk her. Jeg har ikke aktivt lært meg norsk, men jeg kan likevel fortstå språket skriftlig og også litt muntlig. Det er fascinerende hvor mye som fester seg i underbevisstheten.

Hva er dine beste tips når man skal flytte til et nytt land?
- Vær åpen for forandring og ikke ha for mye forventninger. Forandring er noe av det beste livet har å tilby, det gjør at du vokser som person og gir deg et åpnere sinn. Å ikke ha så mange forventninger gjør at du lever her og nå, iblant blir du skuffet, men det er større sjanse for at du blir positivt overrasket!

Er det noe du savner fra New York?
- Gode venner, selvfølgelig. Men familien min og de nærmeste vennene mine bor i England, så jeg bor faktisk mye nærmere dem nå enn da jeg bodde i New York.